De druppel die de emmer doet overlopen!

 

Een bekend gezegde is; dit is de druppel die de emmer doet overlopen. De overgelopen emmer zorgt dan vaak voor stress, boosheid, onmacht, agressie etc.

Maar… is het wel de druppel die de emmer doet overlopen of is het juist alles wat je in jouw emmer hebt laten zitten dat er voor gezorgd heeft dat die ene druppel er niet meer bij kon.

Iedereen vult in de loop van het leven zijn of haar emmer met ervaringen.

We vergeten echter vaak om de onbelangrijke, niet te veranderen ervaringen en frustraties er weer uit te laten lopen. Daarom is het slechts een kwestie van tijd dat die ene druppel er niet meer bij kan.

Door eens goed naar jezelf te kijken en jezelf af te vragen wat er nu eigenlijk echt belangrijk is, kun je jouw emmer weer wat leger maken.

De emmer staat symbool voor jouw hoofd, jouw emoties en gedachten.

Door te lang dingen bij je te dragen die je toch niet meer kunt veranderen of door er niet over te praten, maak je het juist moeilijker voor jezelf.

Hoe leeg ik dan mijn hoofd (emmer)? Door te praten of te luisteren, op te schrijven en door dingen los te laten, komt er weer ruimte.

We kennen allemaal de uitdrukking; “dat lucht op”, na een goed gesprek of na een andere vorm van uiting.

Ben je hier zelf niet zo goed in? Neem dan een professioneel iemand zoals een coach, psycholoog of huisarts in vertrouwen om jou te ondersteunen in het proces van loslaten en verder gaan.

Je zult merken dat dat oplucht. ?