WIE BEN IK

Ik vraag altijd aan mijn cliënten om zichzelf antwoord te geven op de vraag; wie ben ik?
Meestal wordt dan de naam of het beroep genoemd, maar dat is wat je doet.
Met wie ben ik bedoel ik, waar sta je voor, wat zijn jouw mooie en mindere mooie kanten?

Waarom ik de vraag stel is om mensen dichter bij zichzelf te laten blijven. Als je jezelf kent en je weet er mee om te gaan, kun je een gebalanceerd leven leiden.

We kennen allemaal de situaties waarbij we iemand of iets anders de schuld geven. Is dat dan wel zo? Vraag jij jezelf wel eens af, wat kan ik hieraan doen? Wat is mijn aandeel?

Als je jezelf goed kent en er goed mee om weet te gaan, zul je merken dat je minder vaak de oorzaak bij anderen gaat zoeken en veel vaker bij jezelf te rade gaat over jouw aandeel in het geheel.

Alle gevoelens die je ervaart zijn van jou. Het zijn gevoelens die je zelf toe laat of juist niet. Denk aan boosheid, frustratie, verdriet, plezier, liefde en vriendschap. Ze zijn allemaal van jou en zitten ook in jou. De vraag is wanneer jij deze gevoelens toe laat en waarom zonder dat je naar iets of iemand anders verwijst.

Opschrijven wie je bent, praten met jezelf en stilte (de tijd nemen), helpen je om vrij snel kennis te maken met jouw echte ik.
Dit kan confronterend zijn maar vooral ook openbarend. Het brengt vaak logische verklaringen aan het licht en leert je omgaan met jezelf. Dit brengt rust en overzicht. Daarnaast is het leuk om op deze wijze dichter bij jezelf te komen.

Je zou het eens kunnen proberen.
Kun je dit niet alleen? Neem dan een professioneel iemand in de arm die je hierbij de juiste richting kan geven.

Succes en veel plezier.