Om jou de komende tijd extra te motiveren om in beweging te blijven starten we met een wekelijks blog, met o.a. gezondheidsadviezen van onze Frank, gezonde recepten en bewegingstips. Nu het er naar uitziet dat we voorlopig in lockdown blijven is het erg belangrijk goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal.

Deze week een advies van Frank:

Het verschil tussen bewegen en sporten.

Vaak denken mensen die aan hun gezondheid willen werken dat het dagelijks bewegen, zoals de tuin doen, de ramen zemen, werken etc. voldoende is om calorieën te verbranden en om fit te blijven.

Bewegen is zeker een must, maar je wordt er niet fitter van. Het advies hierin is; dagelijks minimaal 30 minuten bewegen (neem eens wat vaker de trap, ga lopen of fietsen i.p.v. de auto te nemen) en minstens 3 keer per week minimaal 20 minuten aaneengesloten sporten. Onder sporten wordt verstaan, cardio oefeningen en spier- en botversterkende oefeningen. Wil je jouw conditie verbeteren, dan is cardio, hardlopen, fietsen, zwemmen etc. onontbeerlijk.

Om hier regelmaat in te verkrijgen is het belangrijk om jouw sportmomenten te plannen.

Sportivo deelt dagelijks online trainingen op haar besloten facebookpagina ‘Sportivo live lessen’, speciaal voor onze leden. Voeg jezelf toe aan de pagina en vind hier tientallen workouts; Bodypump®, XCore®, BRN®, Zumba, Yoga en circuit- en buiktrainingen.

Verder is bewezen dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op je stemming en humeur. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sporten en bewegen minder risico lopen om depressieve symptomen te ontwikkelen.

“Je lichaam is je tempel, wees daar zuinig op.”

Wil je meer informatie over Frank? Ga naar zijn website www.mate2befit.nl.