Voel je thuis, voel je fit!  Bel voor info: 0165 - 315773

Yoga

Yoga is een filosofie, leefwijze en oefen-methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken (geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning, enz), om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent, in je volledige mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Fysiek zorgt yoga-beoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanning en energie-blokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden.

De uitgekiende houdingen werken bovendien door op klieren, organen, bindweefsel en gewrichten en brengen je lichaam in balans. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij. Het is vooral heel fijn om te doen!