Voel je thuis, voel je fit!  Bel voor info: 0165 - 315773

Pilates

Pilates is een trainingsconcept, ontwikkeld door de legendarische Joseph H. Pilates, welke er op gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het concept bestaat uit een uitgebalanceerde serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de mat. Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd. Daarbij wordt gewerkt vanuit het lichaams-centrum: het powerhouse (de buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren). Het juiste ademhalingspatroon ondersteunt de oefening. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de “mind” gecenterd en geconcentreerd is. Uiteindelijk wordt iedere beweging volgens deze principes uitgevoerd, waarbij de ene gracieus in de andere overvloeit en er een complete workout ontstaat. 
 
Deze bewegingsvorm resulteert in strakke, “lange” spieren, een soepele en krachtige rug, een platte buik, een verbeterde bloedsomloop en meer zelfvertrouwen. 

Voor wie is Pilates bedoeld?

Pilates is in principe geschikt voor iedereen: jong of oud, van mensen in topconditie tot ouderen of mensen die van een letsel herstellen. Het is een uitgebalanceerde methode die kan worden aangepast aan iemands gesteldheid en sterkere en zwakkere punten. Mensen met klachten dienen dit altijd duidelijk van te voren aan de docent te melden.